(untitled) (Sociologisk Forskning, 2011)
För ett par månader sedan kompletterade Sociologiska institutionen vid Uppsala universitetet en serie av sju års mätningar av svenska attityder till den etniska mångfalden, Mångfaldsbarometern (Mella, Palm & Bromark, 2011). De gjorda mätningarna tillåter oss att fastställa och tolka vissa tendenser som stabila profiler. Det handlar i första hand om allmänna attityder, hur folket ställer sig till invandringen, vilka erfarenheter man uppger att man haft med de personer som kommer från andra länder och vilka attityder som utformas kring följande teman: arbetet, kulturen, religionen och bostaden.