Samhällsvetenskaperna och den akademiska friheten i Turkiet: Massavskedanden, resignation och motstånd (Sociologisk Forskning, 2019)
Allvarliga kränkningar av den akademiska friheten förekommer idag i flera av Europarådets medlemsstater och det är ofta samhällsvetenskaperna som utgör måltavlan. Situationen är särskilt allvarlig i Turkiet där tusentals universitetslärare avskedats. Intervjuer med avskedade turkiska samhällsvetare och samhällsvetare som lever under hot om avsked ger en sammansatt bild: här finns både resignation och motstånd.
Keywords: akademisk frihet; Turkiet